SELAMAT DATANG KE RUANGAN ILMU PERLINDUNGAN TAKAFUL. PENASIHAT TAKAFUL - YASH SEDIA MEMBANTU ANDA - 017 6913043

Saturday, 27 January 2018

PANADOL OH PANADOL

😫Bolehkah anda tinggalkan kad anda, saya akan menghubungi anda apabila saya sudah bersedia utk membeli polisi takaful nanti?.

😳Selepas mendengar kata-katanya, saya mengeluarkan dua tablet panadol💊💊💊💊 dan meminta segelas air daripada beliau🍹🍸 Mungkin pada masa itu beliau beranggapan bahawa
saya akan menelan panadol tersebut.

😎Setelah beliau membawa air suam, saya menyerahkan panadol💊💊💊💊 tersebut kepada beliau. Beliau tergamam seketika dan berkata:

😡"Kenapa serahkan kepada saya, saya tidak sakit. Saya tidak perlukan panadol sekarang, saya ingatkan awak yang mahu memakannya."

Tuan/Puan,
>>Bilakah masanya anda akan mengambil panadol?.

>>Pernahkah anda mengambil panadol sebelum anda sakit.

Perkara yang sama juga berlaku  pada polisi takaful. Anda tidak akan terfikir utk mengambil panadol sebelum anda sakit. Tetapi jikalau anda terlantar di 🏥hospital dan juga tidak mempunyai kewangan yang cukup utk membiayai kos perubatan anda atau keluarga anda, mungkin pada masa itu anda akan ingat kepada saya dan akan menghubungi saya utk membeli polisi ini. Tetapi tidakkah anda tefikir pada masa itu tidak ada syarikat #takaful yg akan menerima anda lagi.

Jikalau syarikat takaful menerima anda pada masa itu, saya tidak perlu datang berjumpa anda sekarang, kerana saya rasa lebih baik saya menjual pada orang-orang yang sedang tenat di hospital. 🏥🏥🚑🚑🚑🚑Adakah anda fikir menangis kemudian lebih baik daripada membuat persiapan awal?.

"Tolong makan panadol 💊ini. 'TIDAK' 'TIDAK', saya hanya mengambilnya semasa saya sakit kepala."😜

HIBAH 1 JUTA - BOLEH SELESAIKAN HUTANG YANG ADA


" Saya nak ambil RM1,000,000.00 polisi tapi betul ke syarikat insuran akan bayar kepada waris saya jumlah sebanyak itu??? "

Sahabat semua ini adalah pampasan yang waris dapat pada tagun 2012 berjumlah RM990,668.10 tak dapat full sebab ade bayaran tertunggak jadi syarikat potong dari pampasan.

Tapi cuba bayangkan kalau caruman bulanan kita cantik tiada tunggakan percayalah RM1,000,000.00 akan dapat kepada waris anda.

Jom daftar RM1,000,000.00 Polisi.

Sekarang ada promosi bayar caruman 10 tahun PERCUMA CARUMAN 20 TAHUN.
@
Bayar caruman 20 tahun PERCUMA CARUMAN 10 TAHUN.

pilihan ditangan anda.

Nota kaki:
" JANGAN JADI ROH YANG TERGANTUNG AKIBAT HUTANG "

#Hibah #Takaful #Insuran #Hadiah #DeptCancellation #Perlupusan #Hutang
Tiga syarat untuk apply Great Eastern Takaful

💳 UMUR - waktu muda risiko rendah, caruman murah. Dah tua risiko tinggi, mungkin decline bila banyak penyakit

💳 KESIHATAN - waktu sihat senang approve, kalau dah sakit, susah approve. Takaful cover penyakit yang x dijangka BUKAN untuk tanggung penyakit SEDIA ADA

💳 PEKERJAAN - apply waktu kita ada pendapatan. Kita xtahu jika dah sakit kritikal/hilang upaya kekal, dah x mampu bekerja baru nak apply dah x layak.  Tapi kalau dari awal dah carum, xkerja pun xpe,  Great Eastern sambung bayar

Wednesday, 10 April 2013

BERSAMA KITA MENGUBAH


Assalamualaikum...

Ingat lima perkara sebelum lima perkara:

  1. Sihat sebelum sakit 
  2. Muda sebelum tua 
  3. Kaya sebelum miskin
  4. Lapang sebelum sempit 
  5. Hidup sebelum mati. 


Secara umumnya kita dah tahu.Kita ni sebut je pandai tapi kita masih lagi tak beringat langsung. Lima perkara ini pasti akan berlaku. 



Alasan Standard :

“RILEKS LAH… AKU SIHAT LAGI NI…..”



YES, IT ISN'T!


Sekarang sekurang-kurangnya anda masih sihat, Alhamdulillah, Kerja bagus, Gaji besar, duit riban-riban kat dalam bank, ada duit boleh enjoy sana,enjoy sini, beli rumah, Kereta? "National car tak main la beb….bawak pergi pasar boleh la.."




Sampai bila boleh menikmati semua tu? 


Wallahualam…



Sedar tak sedar ANDAI KATA suatu hari kita ditakdirkan jatuh sakit. Sesal kemudian tak guna dah , Memang dah tak boleh buat apa masa tu.

Kredit card/duit gaji yang anda guna untuk pegi shopping barang branded tu dah tukar kepada kos rawatan hospital pulak.


Masa tu lah kita baru nak mintak tolong Tuhan, kawan-kawan, bini-bini, dan keluarga.


Ada sesetengah kawan tu bila senang je cari kita, bila susah bulu hidung pun tak nampak. 


Persoalannya.Kenapa dari dulu tak ingat? Bila dah sakit/uzur, mampukah kita nak bekerja lagi? Macam mana nak bagi anak bini makan, bayar hutang-hutang bank, kereta kalau tak berkerja?





So. Beringatlah sebelum kena kat batang hidung sendiri termasuklah penulis sendiri.

Kita tahu tarikh lahir kita tetapi kita tidak tahu bila tarikh MATI kita.

Makin meningkat umur makin dekat kita dengan mati. 





Tak salah kalau duit lebih yang ada tu kita laburkan untuk kesihatan diri kita. Sekurang- kurangnya kita tahu dimana duit kita dilaburkan.


Sekarang banyak pelan takaful menyediakan perkhidmatan perlindungan diri. Nak menyimpan pun boleh.


Hanya pilih salah satu pelan yang ada dan seeloknya bincang dulu dengan penasihat takaful tentang pelan mana yang sesuai untuk anda kerana mereka akan memilih mengikut kehendak dan kesesuaian kita.


Kita bukan mendoakan diri kita sakit tetapi kita dapat meringankan beban bila kita dapat sakit nanti. Kita bernasib baik kerana wujudnya takaful ni untuk kebaikan semua umat Islam. 


Marilah kita mengubah diri kita mulai sekarang. Kerana apa? Kerana…..


“Sesungguhnya Allah tidak akan merubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang merubah apa-apa yang pada diri mereka ” (QS. Ar Ra ’d: 11). 


Ok..

Dah lapar ... time to makan...

Assalamualaikum dan Selamat Menjamu Selera…

Monday, 1 April 2013

This is Fakta Not Auta noooooo -


Meh dengar and baca artikel di bawah ini.


Only 54% of the population had life insurance or family takaful policy, with takaful having a penetration rate of about 11% – source the star.
And the takaful market will grow from RM4.2bil currently, to some RM7.2bil in two to three years.
Wake up!!! wake up!!! Can you see it guys. These two factors alone will open the eyes wider especially for a young entrepreneur.
  1. 11% penetration for ta...kaful means that for 14 millions Muslim, only about 1.54million have takaful. Lagi 12.46million population belum ada takaful. Wow … bestnya…
  2. 7.2b minus 4.2b is 3b increase. So can you imagine how big is the market in these 2 to 3 years. Cepat grab to become a takaful agent
So for those yang mencari-cari peluang perniagaan dari rumah mahupun yang sedang bekerja dan ingin buat 2 atau 3 kerja, boleh mulakan bisnes ini secara part-time dulu dan berusaha bersungguh-sungguh untuk membantu the Muslim & others to have takaful protection for their family and also to all Muslim.

Sunday, 17 February 2013

Kami yang terbaik dan terhebat - Janji Di tepati

Dipetik dari laman Utusan Malaysia bertarikh 02/10/2012



Kerajaan mengkaji mewajibkan semua penduduk Malaysia mempunyai insurans kesihatan pada masa depan.
Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Donald Lim Siang Chai berkata, Institut Insurans Malaysia (MII) diminta untuk menjalankan penyelidikan terhadap cadangan tersebut.

''Memandangkan pada masa ini tiada sebarang peraturan yang mewajibkan individu mempunyai insurans kesihatan, mungkin MII boleh menjalankan penyelidikan bagi sektor tersebut.

''Mungkin mereka boleh melihat sistem yang telah dilakukan negara-negara lain seperti Amerika Syarikat contohnya,'' katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menyampaikan ucaptama Sidang Kemuncak Insurans Malaysia 2012 (MIS 2012) di sini hari ini.

Hadir sama Ketua Pegawai Eksekutif MII, Khadijah Abdullah.

Tambah Siang Chai, cadangan dan idea baru itu perlu mengikut standard insurans antarabangsa supaya ia dapat dilaksanakan kerajaan.

''MII perlu memberikan cadangan terbaik dan baru terutama dalam memastikan perkara itu baik untuk semua,'' jelasnya.

Terdahulu, MII dengan sokongan Persatuan Insurans Am Malaysia (PIAM), Persatuan Insurans Hayat Malaysia (LIAM) Persatuan Penyelaras Kerugian Malaysia (AMLA) Persatuan Broker-broker Insurans dan Takaful Malaysia (MITBA) dan Persatuan Takaful Malaysia (MTA) menganjurkan MIS 2012 bermula hari ini hingga esok.

Penganjuran sidang kemuncak tersebut bertujuan menjadi platform perbincangan ketua-ketua industri dan ahli profesional dalam bidang insurans untuk membincangkan isu dan cabaran serta bertukar pandangan mengenai pasaran insurans Malaysia dan antarabangsa.

Bertemakan 'Bersediakah kita untuk Esok?' mengumpulkan sebanyak 33 penceramah yang terdiri dari ketua industri insurans.